Tyxo.bg counter

Как да избереш най-добрата форма за своя маникюр

Как да избереш най-добрата форма за своя маникюр Съвременната жена трябва да се чувства елегантна и с високо самочувствие. Един от най-важните елементи от привлекателния външен вид на всяка дама е добре подбраният маникюр. Но знаете ли коя е идеалната форма на ноктите за вашия маникюр? Открийте пет различни форми на ноктите и как да ги постигнете.

Овал

Изтънените странични стени на овала създават елегантна форма за жените. Овалните форми са подходящи както за по-широките, така и за по-тесните основи на ноктите, като добавят дължина с елегантен връх. За да постигнете перфектната овална форма, изпилете страничните стени прави, за да сте уверени, че са равни. След това оформете страничните стени в заоблен овал, като се уверите, че ъглите са равни от всяка страна.

Квадратен

Със силни странични стени и остри или заоблени върхове, това е класическа френска форма. Квадратът е идеален за по-широка основа (при по-тесните основи нокътят ще изглежда по-къс и широк). За да създадете тази вечна форма, изпилете страничните стени прави и се уверете, че са перпендикулярни на свободния ръб на нокътя.

Квадратен овал

Комбинираща елегантността на овала със силата на квадрата, тази форма е популярна за ноктите на повечето дамски пръсти. Започнете с квадрат с прави и равни странични стени. Изпилете ъглите, докато заоблите външния ръб. Но помнете, че искате силни странични стени - не прекалявайте с пиленето.

Кръгъл

Като една от най-консервативните форми, кръглата форма е идеална за мъже, както и за всички, които искат да поддържат къси нокти. Формата е подходяща за широки нокти, като дава илюзия за по-тясна основа. Изпилете страничните стени прави като при квадрата, а след това закръглете свободния край в изящен ръб.

Бадем/заострен

Заостреният нокът е популярен стил за маникюр и декорация, особено в Източна Европа и Азия. Тази авангардна форма е популярна сред знаменитостите - Стейси Ан Фъргюсън, по-известна като Фърги, и Лейди Гага са сред най-известните нейни почитателки. И макар тя да не е подходяща за всеки ден, тази форма придава изключително деликатен вид на пръстите. Изпилете страничните стени равномерно и заостряйте, докато постигнете желания връх.

Изберете вашата форма


Как да решите коя форма е най-подходяща за вас? Ако основата на вашите нокти е широка, опитайте квадратния овал. Ако е тясна, опитайте квадратна форма, за да ги разширите и подсилите. Ако предпочитате късите нокти, кръглата форма е най-добрият избор, а и се поддържа лесно. Можете също да разгледате лунулата (светлият полумесец в основата на нокътя), за да прецените как най-подходящо да оформите своите нокти. Ако е по-извита, опитайте с овални или кръгли форми. Ако е плоска, заложете на квадрата или квадратния овал.