Tyxo.bg counter

5 съвета за красота и пестене на вода

5 съвета за красота и пестене на вода

Оставяте ли душа да ви облива, докато бръснете краката си? Обичате ли да вземате вани? Ако и вие като нас сте виновни за тези екологични прегрешения, прочетете следните няколко съвета как да намалите използването на този толкова ценен природен ресурс - водата.

1. Мийте малко по-рядко косата с шампоан.
Сигурно вече сте запознати с факта, че ежедневното миене на косата с шампоан всъщност предизвиква допълнително производство на мазнини. Така че вместо да измивате къдриците си всеки ден с течен шампоан под душа, опитайте със сух шампоан, като оставите пълното почистване само за няколко пъти през седмицата.

2. Кожата на лицето иска масла.
Колкото повече миете лицето си, толкова повече дехидратирате нежната му кожа. Пробвайте с почистващи продукти на основа на масла, които можете да изплакнете или да избършете с кърпа.

3. Опитайте маникюр и педикюр без вода.
Някои салони започват да предлагат процедури за маникюр и педикюр без използване на големи количества вода, като на клиент се спестяват няколко литра вода. Каква е тайната ли? Кератинова терапия, която омекотява и овлажнява без използването на Н2О.

4. Заделете си време за бръснене.
Нека бъдем честни - нищо няма да ни стане, ако спрем водата, докато бръснем краката си. Опитайте да седнете на ръба на ваната и да работите на области, като изплаквате между всяка.

5. Пестете водата.
Имайте в банята кофа, която да използвате, за да съберете водата, която източвате в началото на къпането, докато чакате хладката вода да се оттече и да дойде горещата. Използвайте събраната вода, за да полеете любимата си градина (става и за домашните цветя).