Tyxo.bg counter

9 съвета от истински мъже за дамска красота

9 съвета от истински мъже за дамска красота

Смятате, че последният човек, от когото можете да получите съвет за поддържане на красотата е мъж, нали? Е, грешите! Оказва се, че мъжете също имат режим за красота и, вярвате или не, дори може да ни подскажат някои трикове, които ние момичетата да приложим на практика. Поговорихме с различни представители на "по-силната" половинка, като зададохме въпроси за тайните на кожата, поддържането на косата и още. Ето какво научихме.

1. Захарта е чудесен ексфолиант
Веднъж седмично вземете малка купичка захар, докато се къпете в банята. Насапунисайте лицето с подходящ сапун, след което вземете от захарта и втривайте, докато се разтвори. Отначало усещането е доста стържещо, но след около минута става страхотно. Няма значение каква захар ще ползвате, вземете дори от пакетчетата към кафето. Ефектът е като при скъпите ексфолиращи сапуни, но е буквално безплатно. Ако решите, че лицето ви е твърде деликатно или чувствително, използвайте върху кожата на тялото.

2. Ползвайте овлажняващи продукти
С приближаването на по-сухия климат се насочете към овлажняващи кремове или други продукти с интензивни хидратиращи съставки.

3. Преминете към суровоядство
Едно от най-добрите средства за постигане на здрава кожа е суровата веганска храна. Освен, че ще се освободите от излишни килограми и ще внесете тонус в тялото си, кожата ви ще се изчисти, порите ще се разтворят и ще усетите как кожата диша.

4. Покажете на краката си, че ги обичате
Краката са най-пренебрегваната част под душа. Използвайте почистващи продукти и обработвайте ходилата най-малко шейсет секунди, за да премахнете всякакви инфекции.

5. Премахнете петната с маска за дълбоко почистване
Един от нашите експерти сподели, че използва маската на приятелката си за почистване на кожата, преди да попадне на своя собствена маска от мъжка серия. Сега приятелката му краде неговата маска! Тя я използва като нощно средство за третиране на проблемни места, защото маската незабавно изсъхва и изчиства петната без да е прекалено силна.

6. Смучете лед за премахване на кръговете под очите
Знаехте ли, че можете да премахнете подпухналостта и тъмните кръгове под очите с бучка лед, която придържате с език до горната челюст в устата? Позволете на леда да се стопи, като студенината проникне и премахне подпухналостта и тъмните кръгове под очите. Вместо вода можете да замразите натурални плодови сокове, за да получите и антиоксиданти с тази терапия.

7. Контролирайте косата с балсам без отмиване
След измиване на косата поставете балсама, като втриете добре. Той ще ви осигури невидим контрол, усещане за чистота, а косата няма да бъде лепкава и тежка.

8. Предотвратете растящите навътре косъмчета с мъжки крем за бръснене
Малко известен и изненадващ факт за дамите, които имат склонност към растящи навътре косъмчета, е че използването на мъжки крем за бръснене може да се превърне в решение на техния проблем. В съвременните мъжки кремове за бръснене се добавят антисептици, омекотяващи съставки и овлажнители, които се използват за предотвратяване на инфекции при порязване и предотвратяват растящите навътре косъмчета.

9. Спестете време, като подредите мострите си
Намерете малка кутийка, в която да подредите всички мостри от козметични продукти, които сте натрупали. Така ще можете не само да изпробвате продуктите, но и да предотвратите разливане, а кожата ви ще изглежда все по-добре.

Препоръчваме Ви тези продукти

Възстановяващ двуфазен балсам без отмиване за всеки тип коса с масло от арган, 500 мл - Imperity

Възстановяващ двуфазен балсам без отмиване за всеки тип коса с масло от арган, 500 мл - Imperity

Възстановяващ двуфазен балсам без отмиване за всеки тип коса с масло от арган, 500 мл - Imperity ..

27.00 лв.